SVEN HENRIKSEN

Søk
Close this search box.

Sylvi’s tilstander.

Del denne artikkelen

I disse dager reiser Sylvi Listhaug til Sverige for å kjenne litt på «svenske tilstander», da ganske sikkert med en gjeng pressefolk hakk i hæl, for der Sylvi er, der er pressen.

Ingen er så elsket av presse og «folk flest» som Sylvi, selv jeg kan ikke slutte å skrive om henne, og gjør henne atter en gang en bjørnetjeneste ved å skrive denne teksten.

For så lenge vi snakker om Sylvi er Sylvi fornøyd, og om vi ikke skulle snakke om Sylvi i en dag eller to blir hun desperat og fyrer av en rakett på Facebook eller Twitter, og så hiver vi oss over tastaturet alle som en.

I forrige uke var det menneskerettighetene som skapte trøbbel for Sylvi’s korstog som er å forhindre at flyktninger skal komme hit til oss, og nå er det «svenske tilstander-kortet» som skal prøves ut en siste gang før de siste sofasliterne kanskje vil lette på rassen når de skjønner at vi kommer til å få «no go-zoner» i bygd og by her hjemme om de ikke stemmer på ho Sylvi.

Så Sylvi reiser til Rinkeby, en av de eldste drabantbyene utenfor Stockholm der det i følge de som ikke har vært der er lovløse tilstander og politiet har mistet kontrollen, og ingen hvit mann tør sette sin fot. Vel, jeg har vært der flere ganger og  kom levende fra det, og det gjør sikkert ho Sylvi også, hun har livvakter, og det hadde ikke jeg.

Om du vil vite litt om tilstandene i Sveriges hovedstad kan du f. eks gå inn på http://www.magasinetparagraf.se der du kan finne tallene for kriminalitet utført i Stockholm de siste ti år. Undersøkelsen strekker seg over årene 2007 til 2016, og der fremstår bydelen Rinkeby-Kista som den minst farlige bydelen i motsetning til Norrmalm og Södermalm som topper statistikken både for narkotika og annen kriminalitet. Skulle du sett Sylvi? Paragraf har også egen Facebookside (Magasinet Paragraf)

Begrepet «svenske tilstander» har festet seg som en sannhet i norsk bevissthet.

De fleste politikere i Norge slenger seg om med påstander som «bare se på tilstandene i vårt kjære naboland» uten at pressen ber vedkommende forklare hva som menes. Og om de skulle komme til å grave litt i det, er svaret «men det vet vi jo alle.»

Vet vi det? Nei, vi vet ikke det. Selvfølgelig er det problemer rundt innvandring i alle land, og det skal overhodet ikke stikkes under en stol. Men hvorfor skal man ikke påpeke løgn Sylvi, uten å bli kalt for en «naiv sosialist som ikke ser hva som skjer rett over grensen»?

For litt siden gjorde jeg en «spørreundersøkelse» blandt alle mine venner i Stockholm, de er oppegående mennersker, og nei, ikke alle er på den blinde og døve venstresiden, men ingen av dem kunne kjenne sin egen by igjen utifra hvordan enkelte norske politikere beskriver den.

De kan melde om at Sverige går så det suser, og når 160 000 nye borgere har kommet på kort tid er det klart at det genererer mange nye arbeidshender som kan ta i et tak.

Mine venner i Sverige er ikke redde for innvandring Sylvi, de er redde for ekstreme høyrefolk, de er redde for nazisme, de er redde for politikere som skårer billige poeng på å pøse ut angst og fremmedfrykt for å sanke stemmer.

Du har jo sagt det selv kjære Sylvi, at ingen skal ha særfordeler eller bruke snarveier for å skaffe seg et bedre liv, ikke sant?

Men selv bruker du ofte løgn, skremselspropaganda og halvsannheter for å vinne et valg og en taburett, er det fair?

For selv om presse og ditt store ekkokammer bærer deg på gullstol gjennom dagene betyr ikke at Sylvi’s tilstander er de samme tilstander som finnes ute i virkeligheten!

I dag sa du på radioen: «Grunnen til at nazismen er på frammarsj i Sverige er at de ikke har våget å ta debatten og stukket den under teppet!»

Virkelig?

Hvor var du da nazistene marsjerte i norske gater? Hvorfor sto du ikke i fremste rekke og ropte at «nå må vi tørre å ta debatten!»? Hvor var du når hvite høyreekstreme kjørte ned og drepte en kvinne i Charlottesville? Passet det ikke inn i din egen fortelling om «tilstander»?

Ønsker deg en hyggelig dag i Rinkeby, men pass deg om du skal shoppe på Stureplan, det er der det er farligst, så hold på håndvesken Espen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *