HVEM ER STRENGEST I LANDET HER?



Venstresiden, med AP som flaggskip har alltid ment at Norge skal ha en streng, rettferdig og human innvandringspolitikk.

Nå, i Politisk Kvarter på P2 har AP’s nye innvandringspolitiske talsmann Masud Gharahkhani problemer med å uttale ordet “human” når programleder sier at han glemmer et ord når han snakker om partiets politikk på dette området.

Men, sier litt irritert og litt oppgitt, at om folk synes ordet human er så viktig, så kan han saktens si det, og så begynner han på ei lang lekse som kunne ha vært skrevet eller sagt av Keshvari eller Listhaug, som sitter i samme studio og kvitrer blidt “velkommen etter” til AP som hun mener også var med å demonisere henne under siste valgkamp fordi hun stilte krav til innvandrere til Norge. Men nå har altså AP endelig forstått hvor galt det er i ferd med å gå for lille Norge som om man tar folketallet med i betraktning er et av de landene som har tatt i mot flest flyktninger, og nå går det ikke lenger. Og den innvandringspolitiske talsmannen fra AP nikker bifallende og tyr til Listhaug-retorikk når han forteller om tvangsekteskap og sosial kontroll i noen muslimske miljøer, og føyer til at “alle kan ikke komme hit.”, og nå må venstresiden tørre å være ærlige om innvandring!

Jeg sitter her og tenker at høyresidens retorikk har funket, og nå har den til og med fått AP til å bite på selv om jeg aldri har møtt et menneske på venstresiden som har ment at vi ikke skal stille krav til mennesker som søker om beskyttelse og opphold her i landet. Jeg har heller aldri hørt noen på venstresiden hevde at vi bør ha åpne grenser, at innvandrere ikke behøver bidra, lære seg norsk eller forholde seg til at Norge er et demokrati der vi prøver å håndheve likestilling, selv om vi ikke alltid får det til. Jeg har heller aldri hørt noen mene at det er greit å komme hit å ta for seg uten å gi noe tilbake. Men nå sitter altså en politker fra AP og hevder at vi må “tørre å være ærlige om innvandring”.



Hva er det vi har vært uærlige om? Har vi fornektet at det finnes sosial kontroll i noen muslimske miljøer, som det finnes sosial kontroll i kristenfundamentalistiske miljøer? Trykket ikke hele den norske venstresiden Iram Haq’s film “Hva kommer folk til å si?” til sitt bryst og mente den var fjorårets viktigste film? Har noen i SV, Rødt eller andre steder sagt at det at muslimske menn stakkars skal unnskyldes fordi det tar litt tid for dem å forstå hvordan vi behandler våre kvinner, og derfor må la dem tafse i vei på damer her? Dette argumentet fra Frp og andre virker litt hult i disse #metoo-tider, så det har blitt stillere fra den kanten også, men dog. Har noen av oss i SV f. eks hevdet at innvandrere ikke skal lære seg norsk eller skaffe seg jobb? Men nå kommer altså til og med AP med denne retorikken som insinuerer at alt for mange av innvandrerne er for slappe og late og vanskelig å integrere mens Listhaug klapper henrykt i hendene og kvekker: Hva var det jeg sa?

Jeg synes dette er svært skuffende for AP, men nå har dette partiet også begynt å henvende seg til “folk flest”, men Støre sa det jo egentlig i valgkampen i 2017 da han kalte oss andre på venstresiden for “små, ytterliggående partier” der han sto og viftet og flørtet med Krf og SP. Så da vet vi det, Ap har vært i klesskapet til Frp og kledd seg ut som strenge, men rettferdige. Og Høyres partileder og statsminister mumler i skjegget og sier: “Vel, jeg ville vel ikke ordlagt meg slik…hø hø.”

Men hun vet at det funker, det funker som faen.

 

 

 



Leave a Comment