FAGHAG OF THE YEAR. 

Foto: NTB

Jeg advarer deg før du leser videre, i denne teksten skal jeg være sur og humørløs gubbe.

I og for seg er det ganske morsomt at GAY GALLA kåret årets fag hag eller “årets homo-bestevenninne”, og jeg kan godt trekke på smilebåndet av det. Jeg knegget da den engelske dronningmoren ble kåret til det for noen år siden, og vi må være litt greie når paljettene skvetter over scenen på en slik kåring der flere viktigere priser en bestevenninne-prisen ble utdelt.Finansminister og partileder for Fremskrittspartiet Siv Jensen ble i går tildelt denne bestevenninne-prisen. Og jeg liker det svært dårlig. Nei, jeg mener IKKE at Siv Jensen ikke kan være et snilt og greit menneske, eller at hun kan være en god og omtenksom bestevenninne, men med historien som bakteppe skurrer det mer en jeg egentlig orker å tenke på.

Men, sier du, skal vi ikke tilgi gamle synder og ikke vende på gammel jord? Har det ikke rent mye vann under broene nå, og skal vi ikke bare være bestevenner?

For all del, å være venner er bra, men.

Høyresiden, og særlig Frp har en ikke så vakker historie når det kommer til oss skeive. Selv når Frp endelig kom i regjering skjønte de ikke at de måtte ta oss på alvor da de plutselig satt med familie og likestillingsministeren som var Solveig Horne, som bramfritt forkynte at hun ville trekke all økonomisk støtte til “homosaker” fordi hun mente det var diskriminerende og stigmatiserende å gi penger til en minoritet som hadde det helt fint. Selvfølgelig ble det rabalder, og først da forsto Frp at de hadde bæsja på leggen og tok en u-sving. Var det en bragd? Nei, fordi kloden hadde snurret noen ganger rundt og det var ikke lenger risikabelt å støtte oss.

Men det finnes verre ting.

Frp sitter nå med justisministeren som også har ansvar for innvandring. Hun er en ihuga og flittig dame som gjør livet så surt som mulig for alle som ønsker seg hit selv om de flykter fra krig og elendighet. Men nå har hun plutselig blitt så glad i oss fordi hun vet at noen ekstreme muslimer ikke aksepterer oss.  Og da får hun og den lille veskebæreren hennes fra Trøndelag vann på mølla, og bruker oss som middel for å sverte hele den muslimske befolkningen som homohatere. Er jeg paranoid? Nei. Følg med i timen, så ser du noen sammenhenger her.

Som jeg sier i åpningen av denne teksten, jeg kan smile skjevt av denne tildelingen og knegge litt av GAY GALLA som gir Jensen honnør for å være en god venn av homoene. Men Siv Jensen er også en bærer av holdninger som ikke samsvarer med aksept og likestilling, likeverd og solidaritet. Og det er en symboleffekt og et aksept av henne som politiker når hun tildeles denne prisen. Men jeg sier igjen, det utelukker ikke at Jensen kan være et snilt menneske eller en god venn.

Hva med å gi Nina Karin Monsen en pris?

Hun er sikkert også en god bestevenninne for noen, og sikkert ei gladjente når du blir kjent med henne. Men det hun står for vil skygge for hennes rolle som privatperson. Og det samme gjelder for Siv Jensen, mener denne sure gamle homoen som har stått på barrikadene siden 70-tallet da vi ikke en gang hadde loven på vår side, og tenner og blod spratt da vi ble banka opp av gjengene som ventet på oss oppe på Egertoget, da selv politiet ikke gadd å redde oss.

Man glemmer ikke så lett at man var et menneske som ikke hadde livets rett bare fordi man gjerne ville elske en av sitt eget kjønn. Når jeg forteller unge mennesker om den tiden tror de nesten ikke at det er sant, men det er det.

Men kudos til GAY GALLA for å gi pris til de to første åpne samiske politikerne på Sametinget. Alt er ikke feil.Showing 9 comments
 • Christin Horseng
  Reply

  En bør prøve å være like tolerant selv som det man ønsker andre skal være. Og slutte å spre negativitet ved enhver anledning rundt alt annet enn egne ‘stuereine’ personer/partier. Verden er ikke svart hvit.

  • Sven Henriksen
   Reply

   Hva mener du? FrP har kjempet mot homofiles rettigheter like lenge som det har eksistert, og jeg synes det er helt borti natta at Siv Jensen fikk denne prisen. Nå vet jeg ikke helt hva du mener her, er det meg du mener sprer negativitet, eller Jensen? Er det ikke lov å være uenige her, eller?:) S

 • Jenny
  Reply

  Ikke alt hat skal bekjempes med kjærlighet. Det er fullt lov å bli sint og si ifra når noe er riv ruskende gæli. Sånn som her. Så helt enig med Sven i denne kommentaren.

 • Reply

  I always emailed this webpage post page to all my friends, for the reason that if like to read it then my friends will too.

 • Peterwal
  Reply

  [url=http://www.prtime.ru/2018/06/15/simptomami-kakih-zabolevan.html]офтальмолог диагностика[/url] – платный офтальмолог, проверка окулиста

 • Ahmadvah
  Reply

  [url=http://criminalsity.club/topic/4685-%D0%B4%D0%B8%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D0%BC%D1%8B%E2%9C%B8-%D0%B0%D1%82%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D1%8B%E2%9C%B8%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BC-%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B8%E2%9C%B8%D1%81%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%84%D0%B8/]купить диплом недорого [/url] – военный билет уфа, купить голограммы для мед книжек.

 • Susanbot
  Reply

  Закажи обратный звонок-узнай про скидки сейчас

  [url=http://vnovostroyke.ru/?&program_id=62797]купить квартиру в москве новостройка Подробности по ссылке…[/url]

 • DavidJus
  Reply

  [url=https://shopsellcardsdumps.com]valid shop[/url] – online cc shop, buy dumps

 • BerryEdums
  Reply

  высококачественный ресурс [url=https://xn—–6kcacs9ajdmhcwdcbwwcnbgd13a.xn--p1ai/]томск стоматология[/url]

Leave a Comment