Om å være tydelig i forvirringens tid.Jeg leser at justisministeren tar sterk avstand til at den nazistiske gruppen Vigrid støtter henne.

Gruppen har hyllet og støttet henne i en offentlig post der de mener hun er deres frittalende representant på Stortinget, og at de elsker henne for tydelighet og mot i debatter om norske verdier. Så blar jeg videre til Resett, Helge Lurås sin famøse blogg der også støtten til Sylvi Listhaug flommer inn. Hele 417 mailer er kommet, skryter redaktøren, og en demonstrasjon til støtte for ministeren er på trappene.

Redaktøren mener også at offentlig gapestokk er han sterkt motstander av, så nå er tiden inne for å sette foten ned. At han bare for noen uker siden betalte en ung mann et stort pengebeløp for å kunne henge ut Trine Schei Grande er visst glemt.

Selv sitter justisministeren som en blek og tårevåt Evita Peron midt i et hav av blomster for det meste sendt henne etter oppfordring av den innvandrerfiendtlige FB-siden “Slå ring om Norge.”, og nok en gang sender hun ut tvetydige signaler som kan tolkes dit hen at hun gjør narr av rosetoget etter 22. juli, noe hatere av AP mener man bør være idiot for å kunne påstå.Men justisministeren tar altså sterk avstand fra Vigrid, og hun støtter overhodet ikke folk i gruppen “Slå ring om Norge”?

Men det forhindrer altså ikke at hun er “helt overveldet av at hun har mottatt flere hundre blomsterbuketter” fra de hun ikke støtter?

Hadde hun vært smart og hatt et genuint ønske om å bli trodd burde hun ha sagt følgende: “Jeg er rystet over at jeg blir hyllet av en nazistisk gruppering, og jeg er sjokkert over at innvandrerfiendtlige mennesker som skriver at de ønsker å se Erna Solberg skutt på Akershus festning sender meg blomster. Det kan bare bety én eneste ting, jeg har ikke vært tydelig nok, og har sendt ut feile og upresise signaler i viktige saker jeg brenner for. Jeg sier unnskyld, og går av som justisminister.”

Jeg mener at tiden for å si “folk vrir og vrenger på alt jeg sier” for lengst er forbi for sittende justisminister.

De siste utspillende hennes er faktisk så tydelige at det ikke går an å si at hun var litt uheldig, og Erna Solberg kan heller ikke mumle “jeg ville nok ikke brukt de ordene” når hennes justisminister hevder at AP er mer opptatt av terroristenes rettigheter enn av folks og rikets sikkerhet. Det er for grovt, det er for respektløst og det er en løgn.

Hva handler alt dette om? Hvorfor dukker medier som Resett opp, og hvorfor er det så mange som støtter dem?

Jeg tror det handler om folks litt slurvete lesing av nyheter og mangel på evne til å se ulike agendaer bak nyhetene, og også at folk ikke lenger gidder å betale for nyheter som er publisert i henhold til redaktørplakatens krav til etterrettelighet.

Nei, jeg fremmer ikke en konspirasjonsteori, men media har også sin dramaturgi, og presser ofte sitronen til siste dråpe når dramaet pågår i alle kanaler og alle vil være først og størst.

Når VG for to dager siden kommer med overskriften “FREMSKRITTSPARTIET FOSSER FRAM!” begynner folk å skrive på sosiale medier: “Der ser man, når man hakker på Sylvi og Frp er det bare de som vinner på det, mens venstresiden nok en gang er nyttige idioter”

Men spørsmålet vi bør stille til VG er vel:

Men fosser Frp fram?

De øker 2,8%, noe de gjør hver gang Sylvi eller noen i FrP blåser i hundefløyta om innvandring eller terror. At AP også gikk fram og ligger et prosentpoeng under Høyre er ikke tatt med i VG’s fortelling om FrP’s “store” fremgang når Sylvi skytes på fra alle kanter.

Og selvfølgelig kan Resetts redaktør knegge over tastene og si: Hva var det jeg sa, venstresiden graver sin egen grav?

Det voldsomme hatet mot Arbeiderpartiet er skremmende.

Som en god venn sa her forleden:

“Paradokset med sosialdemokratiet er at det fordamper når det virker. Når de fleste har fått økonomisk trygghet og frihet begynner de å stemme på de borgerlige.” (Christian Kristiansen) Og han har rett. Venstresiden levnes ingen takk for å ha skapt dette frie åpne demokratiet som de mest paranoide vil verne mot press fra muslimer og andre livsfarlige individer. Man for sågar høre at man elsker terrorister mer enn egen og sine barns sikkerhet.

Så ja, det er mangel på tydelighet som har fått denne ballen til å rulle. Og vi kan ikke ha en justisminister som ikke er tydelig i denne forvirrede tiden vi lever i. Og om hun virkelig mener det hun sa om AP, om hun for en gang skyld snakket rett fra levra, da er saken enda mer grotesk.

Men om hun går av i løpet av de nærmeste dagene, skal jeg være den første til å sende en gedigen rosebukett.

 

 

 Leave a Comment