Vi har lyst på fitta di!Hva er det med trøndere og fyllefest?

I flere måneder har en famøs kornåker i Trøndelag vært hovedscenen for flatfyll i alle kanaler, og nå har ti mannlige politikere fra Senterpartiet vært på hyttetur i Storlien og sendt en sms til en kvinnelig partikollega og tidligere partileder med det elegante postulatet: Vi har lyst på fitta di!

Telefonens eier påstår at han bare gikk på do og lot mobiltelefonen bli liggende på bordet i hytta.

Og samtlige av festdeltagerne nekter for å ha sendt denne meldingen. Altså, selv svigermor har tastelås på telefonen sin, og vis meg den politikeren som ikke har det på sin telefon. Det er latterlig å tro på en slik påstand fordi en mobiltelefon er en datamaskin som kan inneholde sensitiv informasjon, mail og annet som ikke bør komme i feil hender.Hvem husker ikke tv-serien “Nobel” og nøkkelscenen da utenriksministeren lot telefonen ligge igjen på et bord, og noen gikk inn og leste sensitiv info på den? Det tok fyr på sosiale medier over hvor lite troverdig dette var.

Jeg påstår ikke at det var telefonens eier som sendte denne ikke lite poetiske meldingen til Navarsete, men hvem sender slike meldinger til kolleger i fylla? Jeg mener etter at vi har gjennomlevd #metoo og de aller fleste nå bør vite hvordan man oppfører seg både i arbeidslivet og i selskapslivet, så er det ganske uforståelig at det sitter ti fulle menn på en hytte et sted og så klikkes dette ut via en mobiltelefon som befinner seg i hytta.

“Skikkelige mannfolk rydder opp etter seg” parerer Liv Signe Navarsete, og ber om at den skyldig melder seg, og det gjør ikke saken bedre.

Skikkelige mannfolk? Det sier litt om hvilke latterlige kjønnsroller som fremdeles lever i beste velgående også i politikken. Skal vi dele kjønnene inn i “skikkelige mannfolk” og “skikkelige kvinnfolk”?

Nei, det finnes mennesker og det finnes mennesker. Og det finnes mennesker med en viss porsjon anstendighet, og det finnes folk som tror det er greit å sende slike meldinger til andre uten at man har et intimt forhold til dem.

Som godt voksen mann erfarer jeg å jobbe med mange flotte unge menn som har en enorm respekt for kvinner og menn og for individets ukrenkelighet. Fine fyrer med høy moral og sivilsert oppførsel selv etter fem øl.

Og så kjenner jeg selvfølgelig også en del fra den eldre garde som kan ha en tendens til å bli slibrige etter midnatt, der replikker som “Å, tenk dere henne bare i de røde skoene da! Skulle ha kjørt henne litt…! Wa ha ha! Hun ser ut som hun tenger det så sur som hun er!”

Dette gjelder selvfølgelig ikke alle. Det gjelder de få. Og jeg har også opplevd kvinner som oppfører seg vulgært i fylla, som svinger trusa på nacht spiel og komme med ekle utspill mot menn og andre kvinner.

Men altså, dette skjer i toppolitikken. Blant disse som skal være våre forbilder.

Disse som omgås unge politikere i partienes ungdomsorganisasjonene, og de bør holde seg på matta, men som altså super skallen av på hyttetur, og snakker fitte så den renner ut av fingertuppene og rett inn i avisredaksjonene.

#metoo er ikke over, den har bare såvidt begynt, ser det ut til. Og enkelte av de som skal være rollemodeller i politikken har en lang vei å gå.  Har man ikke tastelås på mobilen er det kanskje en ide med alkolås på væremåten?

 Comments
 • 123abc
  Reply

  ?? ℍ?ℝ ???? ℙÅ ????? ??

  Teksten kan tolkes på to (2) måter:

  1: Kompliment
  2: Vi er 10 menn som skal voldta deg

Leave a Comment