Sure, snerpete homoer.Stylist og fashionguru Jan Thomas går ut i Dagbladet og sier at han har problemer med deler av Pride fordi feiringen bare viser én type homofile. Jeg synes Jan Thomas bør tenke grundig gjennom hvorfor Dagbladet ringer nettopp ham og ikke en kirurg på A-hus eller en minister i Erna Solbergs regjering når de vil ha litt snurt malurt i begeret i disse dager når regnbueflagget vaier fra de fleste stenger og folket roper “Love is love!” i gatene og på sosiale medier?

Han burde også ta innover seg at han også er én type homo, en klisje av en stereotyp som media ringer til når de vil snakke med en kjent homo. Han er en av disse som steller håret til venninnene sine og gråter på tv, et varmt empatisk manne-menneske med ansiktet fullt av botox og preget av litt for mange timer i solarium, en slik homo som er så lett å like, en homo som det også skal være plass til i paraden, selvfølgelig. Vi er ikke smålige.

Vi kjempet for retten til å være den vi ville være, for retten til å elske den vi vil. Vi kjempet ikke for å passe inn, for at det skulle bli fred å ro i borettslaget, for stasjonsvogn og border-collie. Ikke noe galt i verken stasjonsvogn eller border-collie, men det var aksept for den vi er vi kjempet for, ikke for å forsvinne inn i majoritetens trygghet. Og om Jan Thomas synes at deler av Pride blir for mye for ham, så er det bare å snu seg bort, men han burde faktisk gå i toget i solidaritet. Jeg slutter ikke å gå i tog 1.mai bare fordi jeg ikke er enig i alle parolene.

Når aksept er vunnet, inntreffer noe annet skumlere. Gentrifisering. Når folk begynner å si “men de er jo bare helt vanlige folk” er det selvfølgelig fint, men også et varsel om at vi muligens har begynt å leve på majoritetens premisser.Folk begynner å ta fra oss, kanskje uten å tenke over det,  vår soleklare rett til å selv definere oss som den vi vil. Og finnes det noe som heter “helt vanlige folk”? Det gjør selvfølgelig ikke det. Men det er en fare når skeive blir så tilpasset at de ikke synes lenger, og når man kaster seg ut i paraden med glitter og stas begynner selv homoer å synes at det er ekkelt og hevder at vi må roe oss ned.

Jan Thomas tar faktisk helt feil når han påstår at Pride bare viser én type homofile. Vi er like forskjellige som alle andre. Vi er leger, snekkere, forfattere, byråkrater, dramatikere, frisører, sykepleiere, taxisjåfører, advokater, barnehagetanter, lastebilsjåfører, bønder, frisører, politikere, ministre, kirurger, FrP’ere, rasister, bistandsarbeidere, ordførere, sangere, enker, bestemødre, tanter, lista er lengre enn lang, og noen av oss er kjendiser. Og det er disse som synes best i media, som media elsker, som er med i realitys på tv, som gråter for åpent kamera når de skal sløye en fisk, og klager på sosiale medier for at de blir mobbet, folk som lever av å være kjendiser uten at man helt skjønner hva agendaen er.

Så Jan Thomas, det er ikke Pride som bare viser én type homoer, det er media. Og du burde ha slengt på røret, eller holdt kjeft. Men siden vi lever i et fritt og åpent demokrati, har kjempet fram retten til å være den man vil, er du selvfølgelig i din fulle rett til å være selve klisjeen av en homo, og sutre i avisen om at Pride blir litt i overkant for deg. Synes du skal male munnen og øynene der de skal være og komme deg ut i toget i dag. Det er 364 hetero-dager i året, så i dag skruller vi litt dere? Og feirer alt vi har vunnet, og ikke minst, viser at kampen aldri er over.Showing 9 comments
 • nina
  Reply

  halleluja!!!!!!!!

 • Ronnie martiin Rudi
  Reply

  Yesssss, helt enig ???

 • Wenche Tømmervik
  Reply

  Stereotype homser vil ikke være som andre folk.

 • Nina
  Reply

  No trur eg jammen du har glemt alle de sure innleggan (oppstøtan) dine.
  Å kall Jan T for slike ting vitna om at du ikke har fulgt med på mannen. E d nån som gjør en god figur så e d han!
  Styr vanligvis helt unna dine negative innlegg og sure oppstøt men så nån som hadde delt d her på f.b så derfor lest eg det.

  • Sven Henriksen
   Reply

   Tror du skal lese dette grundig en gang til, så hul du se at jeg tar media mer enn JT, og dette tror jeg nok han overlever?

   • Nina
    Reply

    Leste jo innlegget ditt og personangrep + kritisering av utseende bør du holde deg for god til. Forøvrig står d sak i Dagbladet om dette. Du ble ikke nevnt men var nok med i betraktningen da dine innlegg har en lei tendens til å bli delt mye… dessverre…
    Vi trenger Jan T som viser at uansett legning kan man være skikkelige mennesker med godt humør, et godt hjerte og er en positiv mann. De som sutrer og er snerpete som du refererer til er nok av d slaget som du representerer.

    Du trenger ikke kommentere mer til meg. Og jeg skal fortsette å holde meg langt unna dine negative betraktninger mht både byen vi bor i og alt annet negativt du føler du må dele med befolkningen.

    • Sven Henriksen
     Reply

     Hei Nina.
     Jeg ser at du selv bruker hersketeknikker og nedlatende retorikk om meg og mine oppgulp. Jeg har overhodet ikke antydet at vi ikke trenger Jan Thomas, eller at han ikke har gjort mye bra. Det har han. Men i denne saken er han på kollisjonskurs med nesten hele det homofile miljøet.
     Jeg skjønner at du er irritert på meg, og at du harr irritert deg i lengre tid. Jeg er en tydelig stemme, og siden du ikke liker det jeg skriver så skjønner jeg ikke hvorfor du gidder å bruke tid på dette. Jeg elsker mennesker, Mo i Rana og jeg er svært sjelden negativ, jeg stiller bare noen spørsmål. Og siden mine innlegg kan bli delt opp til 100 000 ganger så må det da være mange av oss sure, snerpete, tror du ikke? Ha en god sommer.

 • Bjørn Ingar Pedersen
  Reply

  Jeg synes du skal være forsiktig med å kritisere medmennesker som har levd et helt liv med mobbing, og som har blitt nærmest drevet til selvmordets rand på grunn av det. Og heller se menneskene bak alle disse vonde historiene, jeg har forstått at du er en av oss, og du skriver jo om dette selv, så du bidrar til aksept, men jeg synes du skal holde deg for god til å kritisere folk du ikke kjenner. Hilsen en som tar godt vare på din søster, hun har sannelig meg ikke har hatt det lett hun heller. Tenk litt på det, at du ikke har monopol på å ha hatt det vanskelig i livet.

 • Sven Henriksen
  Reply

  Hei Bjørn Ingar. Tror du har misforstått dette. Jeg mobber ikke Jan Thomas, jeg bare motsier ham. Fint St du tar vare på Aud, men det har da ikke noe med denne teksten å gjøre? Mvh S

Leave a Comment