…men de kjente ham ikke igjen.I kveld vant anstendigheten. Knut Arild Hareide tok hjem seieren i så henseende, mens Bollestad og Ropstad vant gullbilletten til regjeringsmakt. Disse to som lagde et helvete og viste partiets sanne ansikt da et medlem i partiet var så frekk at han viet to lesbiske kvinner, som om det ikke var nok at Hareide gikk i Pride-paraden og skjemte ut partiet. Gratulerer, nå kan Listhaug le seg skakk på vei inn til forhandlinger om abort og litt av hvert annet som faller den kristenfundamentalistiske fløyen i Krf så alt for tungt for hjertet, og som de kommer til å kjempe for å fjerne når de sitter i maktens korridorer.

Vi som har stått i homokampen i flere tiår er veldig lite glade i KrF.  Og ja, dette er homokamp, nok en gang.

Vi som gikk ut i gatene på sent 70-tall vet at ingen seire er vunnet for all framtid. Kampene må tas om og om igjen. Nå går KrF til sengs med FrP, og denne borgerlige alliansen vil gjøre det tøffere for de som har det tøft nok fra før. Abortloven skal inn i forhandlingene, og allerede er det kommet et forslag fra Rogaland om at likekjønnet ekteskapslov også bør “tittes litt på..”, for strengt tatt mener jo den konservative delen av KrF at ekteskap skal være for mann og kvinne.

Ja, det står i partiprogrammet at Krf støtter “ulike lovfestede samlivsformer”, men det er ikke det samme som at de støtter likekjønnet ekteskap, og før vi vet ordet av det vil et forslag om å reverse loven ligge på bordet, for så å lose oss tilbake til tiden med partnerskapsloven, en rett KrF i sin tid også kjempet mot med nebb og klør.I de siste ukene har Knut Arild Hareide stått som en påle i debatter og diskusjoner.

I kveld kom han til sine egne med det kristne budskap i hendene, men de kjente verken ham eller budskapet igjen. Det er sørgelig og forstemmende, men ikke uten håp. De som satt igjen med det som kalles seieren sa fra seg muligheten til å flytte inn i 2018 der de fleste av oss andre bor, og valgte å kjempe for å reversere verden noen hakk tilbake.

Falske kyss og klemmer ispedd krokodilletårer og klam svada om troskap og samhold i et parti som er fullstendig revet fra hverandre fylte rommet mens journalistene sprang som gale rundt den tapre ridder som i følge dem hadde spilt høyt, men tapt alt.

Vel, i kveld er Knut Arild Hareide vår mann. En god kristen sjel. En som sto opp for medmenneskelighet og anstendighet. Det skal aldri glemmes, selv om det sitter langt inne å tilgi KrF for hvordan de har behandlet oss skeive opp igjennom årene. Det samme med Høyre og FrP. Nå hardner det til igjen. Det er bare å ruste seg.

 Showing 9 comments
 • Kati
  Reply

  Nok en gang treffer du spikeren på hodet, Sven! Det er å håpe at hedersmannen Hareide finner seg et bedre parti å bruke kreftene i. Et splittet miniparti kan ikke klare seg lenge, men Knut Arild er hel ved.

 • J Embretsen
  Reply

  Så flink og prektig du er.

  Gratulerer med å fortelle verden hvor fgod du og dine er og hvor dumme og onde de som er uenige med deg er.

  • Sven Henriksen
   Reply

   Hei Julius. Jeg ville sette pris på om du fortalte meg hvor i teksten jeg skriver at jeg er f… god, og at alle andre er dumme. Mvh Sven

  • Stig Eriksen
   Reply

   Sven skrev ikke det du påstår han gjorde, men siden du føler litt på det: Dersom du er uenig med Sven er både dum og ond!

   Sånn… nå kan du fortsette å føle deg krenket 😀

 • Astris
  Reply

  Godt skrevet, Henriksen!
  Jeg kan ikke annet enn fundere over alle de skeivheter som ikke blir snakka om til daglig og tenker litt tilbake. Det er ikke mange år siden loven om homofili ble endret. Jeg levde da. Og mange kamper har blitt kjempet for å rette opp skjeivheter i samfunnet. Menneskene skylder hele tiden på andre og kan de finne noen syndebukker er de lykkelige.
  Når jeg tenker etter, har jeg nok av og til vært en av dem, men jeg har aldri følt meg bekvem med å være der og har veldig bevisst jobba for å ikke være det. Jo mer du jobber med å løse floker og komme med gode forslag, jo mer rart syns jeg det er at så mange er der de er i sin egen grøt av jantelov og med tro på at de er de eneste som har rett.
  Tror jeg går inn i kvelden og under meg litt til. Ære være Hareide!

 • Jan-Tore Ananiassen
  Reply

  Jeg er bare litt nysgjerrig Sven, på hvilken måte mener du det nå ‘hardner seg til igjen’?
  At noen i Rogaland KrF mener ditt eller datt, samt hva som står i partiprogrammet til KrF har jo til nu ingen betydning.
  Nu er det selvfølgelig mulig det er noe fra regjeringen jeg ikke har fått med meg, men meg bekjent er det vel ingenting som tilsier at det skal strammes inn noe som helst ang ‘homokampen’.
  Tar jeg feil?
  Jeg tenker at man ikke bør ta slike sorger på forskudd, eller lage en sak av en ikke sak, det blir jo bare rot & kluss med fakta da.
  Håper jeg har rett og du har litt feil, for jeg støtter på ingen måte de konservatives mening om dette evne selv om jeg personlig foretrekker mann & kvinne.

 • Kolbein Fremmersvik
  Reply

  Meget godt skrive!
  Mvh Kolbein Fremmersvik

 • Knut
  Reply

  Ikke så mye bestyre seg med. Et bakstreversk miniparti som er i ferd med å implodere får egentlig ikke fram en tåre hos meg. Hareide, som (med)menneske, derimot, ønsker jeg alt mulig godt. Han er egentlig alt for god for Krf

 • Ken H
  Reply

  Litt koselig med alle venstrvridde som hadde ferten av makt, og som ble skuffet når det glapp. Og selvfølgelig er Hareide den med glorien mens motstanderne drar avgårde med sølvpengene.

Leave a Comment