Tonen i debatten, sier De?Høyresiden har i de siste ukene begynt å klage på den harde tonen i debatten. Skulle du sett, høyresiden som har sittet med hevet øyebryn og skjevt smil og sett ned på oss venstrevridde som ser hat, mobbing og rasisme overalt. Til og med vanligvis tålmodige når det kommer til slikt, Aftenpostens Trine Eilertsen rykker ut i egen avis og avkrefter at Kjell Ingolf Ropstad ikke er en mørkemann. For om du tror det har du ikke møtt en skikkelig mørkemann. At menigheten han er medlem av tilbyr seg å kurere folk for homofili synes ikke være grunn nok til å hisse seg opp over at han skal styre over familier og deres barn, ei heller at Erna Solberg skjermer ham fra oss støyende homo-aktivister og rasende lesber skal vi visst ikke gjøre et stort nummer av. Nå må vi på venstresiden roe oss ned, og dempe den vonde og harde tonen i debatten. Hell no.

For det er da ganske merkelig at høyresiden som gir støtte til en paranoid og islam-fiendtlig blogg (HRS) der tonen for debatt er satt noen hakk nærmere hat og besk sitron nå plutselig begynner å klage på tonen i debatten. Regjeringspartiet FrP som har løse kanoner på dekk som spyr ut postulater som overgår de fleste angrep på Ropstad og KrF. Christian Tybring-Gjedde som går via den obskure bloggen Resett for nok et angrep på en ung poet fra Bodø, forøvrig også en blogg der kommentarfeltene tar fra deg nattesøvnen om du vikler deg inn der. Tonen i debatten, liksom?

Da Erna “jeg ville nok ikke brukt de ordene” Solberg slapp FrP inn i regjeringen slo hun hull på en demning som har vært ganske under kontroll i den offentlige samtalen, og ga dermed FrP den selvtilliten de behøvde for å skyte fra hofta i debattene, og etter fem år er hersketeknikken og angrepene der if fra blir stadig grovere og grellere. Vi vet alle at Sylvi Listhaug falt for eget grep da hun ble for ivrig over tastaturet. Og nå er både folk flest og pressen slemme mot politikere som har fått så masse å gjøre i de nye embetene sine, og så skal de måtte svare på hvorfor de ikke vil gå i PRIDE-paraden og det som verre er. Men som Trine Eilertsen skriver i Aftenposten, “det er fullt mulig å jobbe for homofiles rettigheter selv om man ikke går i tog.” Alltid gøy når majoriteten forteller minoriteten om hvordan det er best å ta sine kamper. Nei, tonen i debatten er takk for sist, og så sees vi 8.mars og under Pride. Alle kan glede seg.

Da Fredrik Solvang intervjuet Ropstad den dagen han ble innsatt som barne og familieminister fikk vi se et stykke elegant og sobert stykke journalistikk. Uten å heve stemmen og med et smil på leppene maktet Solvang å plukke Ropstad fra hverandre. Han var ikke slem, tonen var ikke hard, men den var direkte, dog høflig. Og etterpå frådet kommentarfeltene over av sinte folk som mente at Solvang hadde vært så slem mot stakkars Ropstad som er en så fin og snill mann som mener at det skal være plass for alle, også homofile. Altså, du fortjener ikke heder og ros for å mene at homilie også er mennesker i Norge i 2019, det er noe de aller fleste barn og voksne er enige om.Jeg er helt enig i at vi skal holde en god og saklig tone i debatter. Men alvorlig talt, ikke kom med offerkortet nå. Det som skjer nå er at pressen fungerer, den stiller helt relevante og kritiske spørsmål, noe pressen skal. Og når en familieminister skjermes for støy fra homolobbyen og likestilling flyttes over til kulturdepartementet er det lov å reagere. Kunne ikke Siv Jensen tatt likestilling, hun hadde jo en oldemor som var feminist? Trine Schei Grande har vel nok med å kreve inn skatt fra frivilligheten under sommerens festivaler?Comments
  • Norsk-etnisk urbefolkningsnordmann
    Reply

    Den onde tonen i samfunnsdebatten er en naturlig konsekvens av at nordmenn er blitt et splittet folk. Slik tyrkere og kurdere er, slik serbere og kroater er, slik russere og ukrainere er, slik hutuer og tutsier er. For å bedre tonen bør derfor globalistiske og antiglobalustiske nordmenn deles i 2 nye folkgrupper, så får hvert folk leve i fred for hverandre og ha sin egen kultur, verdier, samfunnsforståelse, historieoppfatning. Om vi ikke deler oss i 2 nye folkegrupper vil det hatefulle samfunnsklimaet bare bli verre og verre inntil vi får en blow out av jugoslaviske dimensjoner.

Leave a Comment