SVEN HENRIKSEN

Søk
Close this search box.

Vask munnen din, Abid Raja?

Del denne artikkelen

Skal du kritisere noe eller noen er det svært viktig å velge de rette ordene selv om de du kritiserer selv er litt slumsete med ordene og ikke alltid forholder seg til sannheten når de uttaler seg. Siv Jensen lanserte nyordet «snikislamisering» for noen år siden, og konspirasjonen om at det finnes en pågående islamisering av Norge ble født i hodet på de som i utgangspunktet ser fanden på flatmark av folk som ikke helt ligner på dem selv.

Abid Raja (V) er av pakistansk opprinnelse, en god nordmann, politiker, familiefar og godt synlig i den norske offentlighet. Når Siv Jensen igjen kom trekkende med «snikislamisering» helt på slutten av en ikke så vellykket valgkamp for FrP kokte det over for Raja som kastet seg over tastaturet og trodde det var ok for ham å «kalle en spade for en spade», men så enkelt er det ikke her på soldekket i kongeriket Norge der vi er mer opptatt av hvordan du sier ting enn hva du sier. Selv om Raja har sagt og skrevet mye fornuftig og sant de siste dagene var det ordet «brun» som fikk begeret til å renne over for Siv Jensen&Co, for FrP er jo verken fascister eller nazister? Denne skribenten tror ikke de er det, men at de fisker i brunt vann er det ikke tvil om.

FrP har lært seg et lite triks; man gir ballen bare en liten dytt, så gjør fansen resten av jobben. For øyeblikket er det full utrykking på den famøse bloggen til Helge Lurås aka Resett, der Raja burde «få en kule i pannen» og «det hårløse brystet hans skulle dekkes med kruttslam» og «pakk deg tilbake til Pakistan, du og familien din» osv. For selv om FrP ikke er direkte verken fascister eller nazister blir følgende av retorikken deres noe som ofte ligner litt for mye.

Å peke på rasisme i Norge er en risikosport. Den lønner seg dårlig å være pakistaner eller annet som ikke er helt rotnorsk. Du slipper selvfølgelig lett unna med det om du er hvit mann eller kvinne i din beste alder, da blir kronikkene dine delt i tusentalls i alle kanaler når du forteller om «hvor tøft det er å stå i stormen, jeg tror ikke jeg makter mer..», selv om du har en redaktør og en stor redaksjon i ryggen og aldri er blitt spyttet på på gaten fordi du er «ikke forstår hvor heldig du er som får lov til å være her hos oss…»

Selv synes jeg Abid Raja er en modig mann som våger å sette bjelle på rett katt. FrP har trukket dette kortet så mange ganger nå at det begynner å bli patetisk, og norsk presse har bitt på så mange ganger at det er latterlig. Dramaturgien er kjedelig forutsigbar. FrP sitter nå i offerrollen og furter, mens Abis Raja sier unnskyld i Dagbladet. Slik er ståa, og slik kommer den til å være helt til noen sier at nå er det faen meg nok!

Trine Skei Grande kom hjem fra Island sent i natt med replikken: «Nå må vi begynne å snakke om politikk og slutte med å kaste karakteristikker etter hverandre!» Ja? Ok? Hva er det du vil snakke om Trine?

Skal vi snakke om de små barna som dør i leirene i Syria? Skal vi snakke om at Norge betaler Libya penger for å stoppe folk fra å flykte over Middelhavet, og lar dem leve på vent i et kaotisk og korrupt land med tre regjeringer? Skal vi snakke om at Norge er det eneste av landet som har takket nei til å ta i mot båtflyktninger som sitter i overfylte leire i Hellas?

Og et råd til Raja. Finn deg et annet parti. Du trenger ikke være i Venstre som har sluppet alle prinsipper ved å gå til sengs med Frp. Verken ditt eget parti eller Frp kommer til å forandre seg.

Du er en tøff mann Abid Raja, politikken trenger flere som deg.

 

7 kommentarer

  1. Trine Grande har aldri opplevd RASISMEN på kroppen eller noen av sine nærmeste. Hun kunne spre en radikal retorikk ved å støtte Abid Raja om noen av sine var involvert i saken.
    #SelektivMentalitet 👈🏿

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *