SVEN HENRIKSEN

Søk
Close this search box.

Skaff meg en synder.

Del denne artikkelen

Sosiale medier og virkeligheten er full av eksperter på det meste.

Og sosiale medier er blitt den nye «sladrekjerringa» der folk av alle kjønn angir hverandre for brudd på kutyme, levemåte og ikke minst hvordan vi alle skal oppføre oss under en pandemi. De «flinke» som tar pandemien på alvor sitter på den korrekte siden og kaster dritt på de «egoistiske og uansvarlige», for hadde det ikke vært for den gjengen, så hadde Covid-19 vært historie for lenge siden. Og fy den som ikke deltar i dugnaden! Men dette har aldri vært en dugnad, og kommer aldri til å bli det.

I går kom tall fra SSB om at noe i overkant av 20 000 nordmenn har bestilt flybilletter til utlandet i påsken, og alarmen på SoMe gikk umiddelbart. For noen jævla egoister!

At et norsk fotballlag er i Spania der det er portforbud fr 23:00 til 06:00 og smitten er skyhøy er visst greit, men ok, vi snakker fotball, og der virker det som om det meste er greit. Men gullgutta boys vet du, de tar på seg en t-skjorte for å vise at man boikotter at 6000 bygningsarbeidere har dødd under byggingen av det nye og skinnende Qatar, som skal stå klart til fotballfesten neste sommer. Norges helter, der altså! Sånt liker vi på SoMe.

Men kjøpe seg en flybillett til utlandet og bli fanget opp av SSB’s statistikk er landsforræderi og et svik mot alle stakkars ensomme besteforeldrene i Honningsvåg og i Volda som ikke får treffe barnebarna i påsken!

Det kan være tusenvis av gyldige grunner til å reise til utlandet når sommeren er på vei andre steder i verden. Men å lete etter gyldige og gode grunner er ingen god sak når kobbelet på sosiale medier jager i flokk. Da er det korsfest korsfest!

Selvfølgelig er det å trosse myndighetenes råd om ikke å forlate landet på nåværende tidspunkt ikke det mest solidariske man kan gjøre, og jeg ville aldri gjort det selv, men i et land med 5 millioner innbyggere er 20 000 forsvunnede lite i forhold til hvor mange som ville ha forlatt landet i mer normale tider.

Jeg våknet i dag med en dump følelse at jeg ikke orker mer sinte mennesker. Jeg tenkte, kan vi ikke være litt greie med hverandre, ikke se det verste i alt alltid.

Jeg tror de aller fleste gjør så godt de kan, og viruset treffer til og med folk som sier  «jeg har gjort alt rett, allikevel ble jeg smittet». Ja, du ble det. Men hva er å gjøre alt rett? Vi vet aldri når vi er på feil sted til feil tidspunkt. Vi tar i et dørhåndtak, og så er det gjort.

Men så lenge vi gjør så godt vi kan handler det ikke om å være flinkest i klassen. Folk som sier «Vi som har vært så flinke, som hadde dette under kontroll, så kommer denne gjengen av egoister og ødelegger alt…» Ok? Hvem er «denne gjengen»?

Og om jeg skulle kritisere Erna Solberg for ikke å ha fulgt regelverket, så kommer folk løpende og sier «Nå må det bli slutt på denne heksejakten på Erna, hun gjør så godt hun kan! Det er nok nå!» Men et menneske som kanskje må til Paris for å besøke sin dødssyke mor, eller sin døende far i USA skal altså henges ut på SoMe og andre steder som et «egoistisk svin» bare fordi VG eller Dagbladet har hentet ut noen tall fra SSB? Skaff meg en synder, please?

Påsken er bare noen dager som skal leves. La oss være litt greie med hverandre. Også dette skal vi le av en dag. Og kanskje vi kommer til å skamme oss litt når dette er over? Jeg er i hvert fall litt flau på egne vegne allerede.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *