SVEN HENRIKSEN

Søk
Close this search box.

Har pressen tenkt å sende oss rett inn i en dyp depresjon i en allerede vanskelig tid.

Del denne artikkelen

Det virker som om store deler av pressen er mer opptatt av å være først og ikke best.

Flokken jager som et hundespann etter nye  og stadig mer spektakulære vinklinger. Overskriftene blir stadig kortere, spisset og mer dramatiske der utropstegnene og de største versalene hentes fram. «DET ER TOMT FOR MUNNBIND I ALLE OSLOS APOTEKER. FOLK FORTVILER!!!» Og i stedet for å stille noen intelligente spørsmål, hakkes det løs på politikere og helsemyndighetene med høyfrekvent stemme «HVORFOR GJØR DERE IKKE MER? HVORFOR ER DERE SÅ SENE PÅ BALLEN??» og «I FORRIGE UKE SA DERE NOE HELT ANNET!»

Vi er på fjerde, eller er det femte runde nå. Alt er farlig, selv det vi ikke vet noe om må vi passe oss for. Kulturlivet og utelivet stenges ned, men på fotballtribunene sitter fuglefjellet og skråler, kjøpesentrene er tettpakket av folk som er på livsnødvendig julegavejakt, hjulene skal holdes i gang, men Oslo Konserthus stenges ned etter gjennomførtNobelkonsert med kun 200 personer i salen, og landets artister avlyser turneer fordi kultur er livsfarlig, mens fotball og shopping er dagens evangelium.

Og et samlet presskorps hyler: «HVORFOR GÅR IKKE VAKSINERINGEN HURTIGERE?» «HVA SKJER MED JULA??» På tv gråter intensivsykepleiere, bryter sammen for åpent kamera, og pressen er mer opptatt av tårene enn av flere regjeringers mangel på initiativ på å ruste opp bemanningen i helsevesenet, mens klippet av den gråtene sykepleieren går i loop i to døgn. Nå går det skikkelig til helvete dere!!

Jeg er glad i kritisk presse, for all del, men dette er jo en kakofoni av stort sett usaklig sludder der man pisker opp stemningen og de av oss som er nervøse i utgangspunkt blir gjort til nervevrak nå. Gamle menn og kvinner piler som livredde mus rundt i dagligvarebutikkene, og folk skuler skremt mot hverandre over munnbindene. Hoster du på trikken farer alle sammen som om du reiste deg og dro fram et maskingevær og ropte «NÅ SKYTER JEG DERE ALLE SAMMEN!» For ikke å snakke om den kjipe moraliseringen fra «de flinke» på sosiale medier, alle Tante Sofiene av begge kjønn som er så «jævlig lei av alle de som gir faen, som ikke har fått inn i nøtta at dette ikke er en vanlig influensa!»

Tenk om pressen kunne gi oss saklig, rolig og fattbar informasjon om det som skjer, ikke lage oppkonstruerte narrativ som gjør vondt verre? Kanskje forklare hvorfor artister avlyser, forske litt i hvilke følger det får når et crew på tretti personer blir fratatt jobb og lønn med en dags varsel? Finne litt mer ut av hvorfor støtteordningene ikke treffer de mest sårbare. Spørre hvorfor kompensasjonen til frilansere og ENK er senket fra 80% til 60%, hva dette begrunnes med? Klarte kunstnere seg bedre i år enn i fjor, er det derfor økonomisk støtte skrumper? Være litt mindre opptatt av hvem som er bak maskene i Maskorama og kjendiser som snakker om den tunge tiden?

God jul! Det er heldigvis ribbe nok til alle. Håper bare folk har råd til å kjøpe den, og at det er strømtilførsel til stekovnen. Og at bladfykene roer seg litt, vi kan ikke bli mer deppa enn det vi er nå.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *