SVEN HENRIKSEN

Søk
Close this search box.

Men skal ikke jeg få lov til å mene dette?

Del denne artikkelen

Sosiale medier er et underlig sted der de fleste er mer tynnhudete enn i livet som pulserer på den andre siden av tastaturet. Det skal ikke så veldig mye til før man går i skyttergravene og tillegger hverandre meninger. For øyeblikket er den mest populære setningen «…men skal ikke jeg få lov til å mene dette?» Jo, det får du lov til, du skrev det nettopp, og ingen har sagt at du ikke ha lov til det. Det som skjedde nå var noe som skjer i alle diskusjoner; du ble motsagt.

Ved første øyekast ser jeg ut som en godt voksen hvit mann. Og vi vet alle at godt voksene hvite menn må passe seg for hva de sier og gjør i offentligheten. (ironivarsel) En del godt voksne hvite kvinner har en tendens til å kaste seg over godt voksne menn på sosiale medier, fordi god voksne hvite menn er pr definisjon idioter som ikke har respekt for kvinner. (jeg generaliserer) Og når godt voksne hvite menn tar igjen med samme mynt får godt voksne hvite kvinner alle sine forsommer bekreftet, godt voksne hvite menn er idioter alle som én. For øyeblikket har jeg noen titalls godt voksne hvite kvinner som «aldri mer skal si et kvekk på mine plattformer, for der inne hos deg blir man kappet hodet av!»

De som kjenner meg vet at i tillegg til å være en godt voksen hvit mann er homofil, same, feminist, homoaktivist, SV-politiker og mange andre ting. Godt voksne kvinner som ikke kjenner meg vet ikke at jeg går i 8.mars-tog og gjør mange ting som idioter av noen godt voksne hvite menn ikke gjør. Men på SoMe er alle godt voksne hvite menn kun godt voksne hvite menn. Facebook, f. eks er stedet alle nyanser går for å dø, der alle kobler fra syn og hørsel og leseevnen er fraværende (jeg generaliser igjen).

Men altså, hos meg kan du få mene hva du vil, men du må tåle å bli motsagt. Og en liten ting til, før du hamrer løs, du er på internett, og det tar noen få tastetrykk å finne ut av hvem folk er og stort sett hva de står for. Og du kjenner faktisk ikke alltid igjen lusa på gangen, jeg har gått i baret selv, mange ganger. Og jeg er den første til å si unnskyld om jeg har mistolket noen.

Men sorry, om du mener at Ukraina må du ta deg sammen, og jekke seg litt ned, da hiver jeg deg ut, no mercy! Men kall meg gjerne en kronidiot av en godt voksen hvit mann, det kan det hende at jeg er av og til. Og du kan faktisk også av og til være en idiot av en godt voksen hvit kvinne, faktisk. At jeg bruker ordet hvit så ofte i denne teksten bør du ikke bry deg om, idioter kommer i alle farger, nyanser og innpakninger, de gode også. Sånn er det.  Skal ikke jeg få lov til å mene dette eller?

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *